söndag 25 januari 2015

Illusionspolitik

Illusionspolitik

President Sauli Niinistö har myntat uttrycket illusionspolitik.
Vad avsåg han med detta? Jo, att landets regering vill ge en bild, en illusion, av att de svåra besluten som ska föra landet mot en stabil väg till tillväxt redan är fattade. Enligt presidenten  själv är det uppenbarligen inte så.
Mycket återstår att göra. Beslut måste fattas, som dämpar och avslutar åren av underskott och upplåning. 
Kan begreppet illusionspolitik överföras på situationen i landskapet? Ja, dessvärre! Landskapsregeringen budgeterar stora underskott med stora negativa kassaflöden, men vill samtidigt skapa illusionen av att ekonomin ändå, på något magiskt sätt, är i balans.
För att råda bot på problemen krävs i första hand att vi lämnar illusionerna därhän i den politiska retoriken och bestämmer oss för att tag i frågorna på riktigt. Det är sällan som problem löser sig själva! Det kommer de inte att göra denna gång heller.
Framtidstro måste skapas. Företagen måste ges verksamhetsförutsättningar som möjliggör anställning av personal. Innovationer måste uppmuntras. Tillväxt behövs för att trygga välfärden.
Samarbete är nyckelordet om resultat ska uppnås.
Jag vill erbjuda ett alternativ inför riksdagsvalet som tar fasta på detta. Illusionspolitiken måste avföras från dagordningen i landet och i landskapet.
Liberalerna tar ansvar i landskapspolitiken och är beredda att ta ansvar i rikspolitiken.

Mats Perämaa, Lib. riksdagskandidat



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar